Γιατί όμως ένας καταναλωτής δε μπορεί να χρησιμοποιήσει την καθαρή στέβια;
Οι γλυκοζίτες στεβιόλης, ή αλλιώς, η καθαρή στέβια όπως είναι ευρέως γνωστή, μπορεί να είναι και 400 φορές πιο γλυκιά σε σχέση με τη ζάχαρη. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Για να φτιάξεις ένα κέικ, θα χρειαστείς μόλις 1 γραμμάριο καθαρής στέβιας! Για να γλυκάνεις τον καφέ ή το ρόφημα σου ίσως χρειαστείς απλά έναν κόκκο καθαρής στέβιας! Η καθαρή στέβια, λοιπόν, χρησιμοποιείται αποκλειστικά από βιομηχανίες τροφίμων που παράγουν προϊόντα σε μεγάλη κλίμακα.
Για να μπορείς και εσύ εύκολα να χρησιμοποιείς την στέβια στην κουζίνα σου, είναι απαραίτητο ένα επιπλέον 100% φυσικό συστατικό – η ερυθριτόλη!