Αφράτο cake με La Mia Stevia!


Alt
Υλικά:

225 γρ βουτυρο αγελάδος ανάλατο

5 αυγα

150 γρ La Mia Stevia

200 γρ γιαούρτι

2 βανίλιες

ξύσμα απο 1 πορτοκάλι

1 κ.γλ. baking powder

450 γρ αλεύρι λευκό που φουσκώνει μόνο του ή 380 γρ αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του

(Εάν θέλετε προσθέτετε ξηρούς καρπούς, κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένων φρούτων)

Εκτέλεση:

Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου!

Χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο μαζί με τη στέβια για 4' μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Συνεχίζουμε, ρίχοντας ένα ένα τα αυγά!

Μόλις δεθούν καλά τα υλικά, ρίχνουμε τη βανίλια, το ξύσμα μας και το γιαούρτι!

Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder!

Αν το μείγμα μας βγει πολύ σφιχτό, προσθέτουμε 100 ml ζεστό γάλα ή ένα φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι!

 

Τοποθετούμε σε ελαφρά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για cake, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά!