Τάρτα Μελομακάρονο με La Mia Stevia!

Σας περίσσεψαν μελομακάρονα; Κι εμάς! Γι'αυτό σας προτείνουμε αυτήν την υπέροχη τάρτα που δε θέλει ψήσιμο και είναι πεντανόστομη!

Υλικά:
για την βάση
1 1/4 φλ.(225 γρ.) χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι
1 1/4 φλ (125 γρ.) βρώμη
1/2 φλ. (75 γρ. )καρύδι
1 κ.σ. La Mia Stevia
1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού κ λίγο ξύσμα
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο κ μοσχοκάρυδο
 

για την κρέμα
1 1/2 φλ.(220 γρ.) κάσιους ωμά
1 (110 γρ.) ώριμη μπανάνα
3 κ.σ. La Mia Stevia
5 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο κ μοσχοκάρυδο
για διακόσμηση
τριμένα μελομακάρονα με La Mia Stevia

Εκτέλεση:

Για την βάση: Μουλιάζω σε ζεστό νερό τους χουρμάδες για 1 ώρα. Στο μπλέντερ αλέθω την βρώμη, το καρύδι κ τα μπαχαρικά. Κατόπιν τους στίβω κ τους πολτοποιώ καλά στο μπλέντερ να γίνουν πάστα μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού κ την στέβια. Ρίχνω και το μείγμα της βρώμης κ χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά. Βάζω ένα τσέρκι σε μια πιατέλα κ αδειάζω εκεί το μείγμα, Πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο κ την βάζω στο ψυγείο.

Για την κρέμα: Μουλιάζω σε ζεστό νερό τα κάσιους για 1 ώρα. Μετά τα πολτοποιώ μαζί με τον χυμό στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω την μπανάνα κ μετά την στέβια κ τα μπαχαρικά. Απλώνω την κρέμα πάνω στην βάση κ ισιώνω με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.

Για την διακόσμηση: 

Λιώνω λίγη σοκολάτα κ «ζωγραφίζω» την τάρτα.

Από πάνω τρίβω περιμετρικά με μελομακάρονα  που έχουν περισσέψει. 

Καλό είναι να αφήσετε την τάρτα να παγώσει στο ψυγείο κ να την απολαύσετε την επόμενη μέρα! Καλή σας απόλαυση!

Η υπέροχη συνταγούλα είναι από τις Veggie Sisters! Δοκιμάστε την!