Συμιγδαλένιος χαλβάς με La Mia Stevia

Θα χρειαστείτε:

1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο

2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
2/3 φλιτζάνι του τσαγιού  LaMiaStevia κρυσταλική 1/3

4 φλυτζάνια τσαγιού  νερό

1 ξύλο κανέλλας

2 φλούδες πορτοκαλιού
150  γρ. αμύγδαλα κοπανισμένα

150 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

2 κ.σ. μέλι 

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη  La Mia Stevia, την κανέλα και τις φλούδες πορτοκαλιού να πάρουν βράση για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτω  το μέλι.

Αφήνουμε 15’ το σιρόπι να κρυώσει και ακολούθως βγάζουμε το ξύλο της κανέλας και τις φλούδες από το σιρόπι μας . 

Βάζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο να πάρουν χρώμα.

Σε μια κατσαρόλα μεγάλη βάζουμε  το λάδι και το μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι χαμηλώνουμε τη φωτιά καιι ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αποκτήσει σκούρο χρώμα.Προσοχή να μην κάψει πολύ.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το συμιγδάλι σιγά σιγά το σιρόπι μας,ανακατεύοντας διαρκώς.

Στο σημείο αυτό προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Όταν ομογενοποιηθεί το μιγμα, το αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσε το τοποθετούμε σε μεγάλη φόρμα ή ατομικά φορμάκια της αρεσκείας μας.Τέλος, αν επιθυμούμε πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα πριν το σερβίρουμε.