Διαφορετική Μηλόπιτα με La Mia Stevia

Θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη

250 γρ. αλευρι για ολες τις χρήσεις / αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

250 γρ. αλεύρι όλικης άλεσης

1 κ.σ. La Mia Stevia

2 βανίλιες

80 ml  χυμό πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

1 φακελακι μπεικιν πάουντερ

200 ml αραβοσιτελαιο / ελαιόλαιδο

250 ml χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

10 μέτρια μήλα

3 κ.σ. LaMiaStevia

Κανέλα

½ κουπα του φλιτζανιού καρύδια ψλοκομένα (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

1ο βημα

Ετοιμάζουμε την ζύμη

Σε ένα μπώλ διαλυουμε  το νερό με την La Mia Stevia και στη συνέχεια στο μπωλ του μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας τον γάντζο. Σε περίπτωση που το ζυμάρι κολλάει στα τοιχώματα προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι.

Αφήνουμε 5’ το ζυμάρι να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το μοιράζουμε σε δύο μέρη  τυλίγουμε με μεμβράνη το ένα μέρος της ζύμης και το τοποθετούμε  στην κατάψυξη για περιπου 1 ώρα μέχρι να παγώσει.

2ο βήμα

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε  μια  στρόγγυλη φόρμα διάστασεων 26εκ. ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης και το απλώνουμε.

3ο βημα

               Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.

               4ο βήμα

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε μικρά κομματάκια.Σε ένα αντικολητικό τηγάνι ρίχνουμε τα καθαρισμένα μήλα και προσθέτουμε την La Mia Stevia  και την κανέλα σε μεσαια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν ( στο τέλος μπορούμε να προσθέτουμε τα ψιλοκομένα καρύδια). Τοποθετούμε την γεμιση πάνω από την ζύμη στη φόρμα. Μόλις η άλλη μας ζύμη παγώσει την παίρνουμε και την τρίβουμε πάνω από την γέμισή μας.

5ο βήμα

Ψήνουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 40΄περίπου εως να ροδίσει.

6ο βήμα                                    

Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με La Mia Stevia σε μορφή άχνης (τριμένη στo πολυκόφτη).